Wideo

piątek, 26 października 2012

Telefon komórkowy jest niebezpieczny dla człowieka


Poprzedni film, jaki zamiesiłem na tej stronie mówił o naukowych badaniach, z których wynika, że fluor szkodzi naszemu mózgowi. Tym razem mamy fizyka, który wypowiada się na temat telefonów komórkowych, ale nie tylko, bo wspomina także o sieciach WLAN, mikrofalówkach i Bluetooth. Naukowiec ten nie apeluje do ludzi by zrezygnowali z tych udogodnień. Zwraca raczej uwagę, że wynalazcy są w pewnych sprawach ignorantami i nie zdają sobie do końca sprawy jak niebezpieczne jest ich działanie. To naukowcy powinni pracować nad takimi produktami, które będą bezpieczne.
Zobacz film... 

sobota, 22 września 2012

STOP szczepieniom


Marta Władymirow, matka dwuletniego synka, opowiada swoją historię na temat szczepienia jej dziecka i wynikłych z tego komplikacji.


Czy wiesz że:
- Z raportów marynarki angielskiej z XIX wieku wynika, że po szczepieniu marynarzy większość umierała i pojawiały się statki widma.
- Ludzie, którzy szczepili się w 2008 i 2009 o wiele ciężej przechorowują grypę, aniżeli nieszczepieni.
- Brak w chwili obecnej, jakichkolwiek prac naukowych wykazujących skuteczność szczepień np. przeciwko grypie.
- W Indiach po szczepieniach przeciwko polio w 2011 roku wystąpiło 47.500 przypadków paraliżu (Indian Journal of Medical Ethics).

źródło: Ekran 

sobota, 30 czerwca 2012

Kalarepa jako źródło zdrowia


Kalarepa jest odmianą kapusty warzywnej. Częścią jadalną jest przerośnięta, zgrubiała łodyga (tzw. jabłko) i młode listki. Do jedzenia nie nadaje się natomiast skórka, którą przed schrupaniem należy obrać.
Kalarepa dostępna jest niemal przez cały rok. Są bowiem odmiany wczesnowiosenne, letnie oraz zimowe. Ponadto występuje w dwóch rodzajach: zielonej i fioletowej.Sam miąższ warzywa jest jednak zawsze biały. Fioletowa jest nieco bardziej wyrazista w smaku, a jej miąższ nie drewnieje podczas przechowywania.
Wybierając kalarepę w sklepie należy zwrócić uwagę na jej liście, które powinny być intensywne w swoim kolorze i świeże. Bulwa zaś musi być twarda i jędrna. Kalarepę można przechowywać w lodówce 4-5 dni. Można ją także zamrażać.

Co kryje kalarepa?

Kalarepa charakteryzuje się sporą wartością odżywczą i zawartością przeciwutleniaczy. Dostarcza witamin (z grupy B, C, K, beta-karotenu) i soli mineralnych (wapnia, magnezu, żelaza i fosforu). Już jedna, średnich rozmiarów główka kalarepy pokrywa dzienne zapotrzebowanie na witaminę C.

wtorek, 10 kwietnia 2012

Przepisy żywieniowe - Codex Alimentarius

Warto o tym wiedzieć. Żyjemy za długo i zbyt często leczymy się (skutecznie) ziołami lub witaminami. To złości firmy farmaceutyczne. Wprowadzają więc za pomocą polityków przepisy zabraniające sprzedaży zdrowych ziół i witamin by człowiek nie miał wyjścia i musiał leczyć się tylko ich lekami (przeważnie nieskutecznie).

piątek, 23 marca 2012

Kupczenie Nadzieją czyli jak medycyna oszukuje ludzi


Nie wierz medycynie reżimowej, nie zasługuje na zaufanie jakim się cieszy. Film zawiera komentarz i fragmenty dwóch filmów na temat metod wyłudzania pieniędzy w zamian za złudzenie leczenia.

środa, 7 marca 2012

Prawdziwe przyczyny chorób serca

Źródło: http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=44491
05/03/2012
Dr Dwight Lundell – Laleva.org March 1, 2012
Tłum. wMordechaj

Dr Dwight Lundell

My, lekarze, po tym, jak już mamy za sobą lata praktyki, wiedzę i uznanie, częstokroć obrastamy w tak wielkie Ego, że z trudem przychodzi nam przyznać, że się myliliśmy. A trzeba to zrobić. Niczym nie przymuszony, ja osobiście przyznaję, że nie miałem racji. Jako kardiolog z 25-letnią praktyką w zawodzie, który wykonał ponad 5000 operacji na otwartym sercu, dzisiaj muszę oddać sprawiedliwość temu, co uważałem za błędne, w oparciu o fakty medyczne i naukowe.

Przez wiele lat uprawiałem swój zawód przy współpracy z innymi ważnymi lekarzami, jakich tytułowano “autorytetami w dziedzinie wydawania opinii”. Bombardowani byliśmy literaturą naukową, uczestniczyliśmy wciąż w różnych seminariach naukowych, w wyniku czego, my, twórcy powszechnych opinii, twierdziliśmy, że choroby serca biorą się po prostu z faktu nadmiernej ilości cholesterolu we krwi.

Jedyną akceptowalną terapią, jaka wchodziła w grę, było wypisywanie medykamentów w celu obniżenia poziomu cholesterolu i dieta, polegająca na wielkim ograniczeniu przyjmowania tłuszczów. Ta dieta miała oczywiście, tak uważaliśmy, obniżyć poziom cholesterolu i zapobiegać chorobom serca. Odstępstwa od tych zaleceń zwykliśmy uważać za herezję, która mogłaby doprowadzić do możliwego przyjęcia złego modelu leczenia.
Ale to w ogóle nie działa!